Veensche Boys zwijnt tegen De Bilt

Doelman Wessel Kroon van Veensche Boys heeft een standbeeld verdiend in de competitiewedstrijd tegen FC De Bilt.

Dankzij zijn ingegrepen kon worden voorkomen dat FC De Bilt zaterdag 22 november met de winst aan de haal ging. Een 2-2 gelijkspel bleek in een wedstrijd uiteindelijk het maximaal haalbare.
Het was een wedstrijd van uitersten met alles erop en eraan, inclusief gemiste penalty’s en een (terechte) rode kaart voor Patrick van Weert. Met een overrompelingstactiek wilde Veensche Boys de opponent uit De Bilt uitschakelen, maar dat keerde zich tegen de Blauwe Helden. Na een vrije trap in de tweede minuut werd de bal gemakkelijk ingetikt door Dennis Adelaar (0-1). Veensche Boys zette niettemin zaken op orde door gelijk hierna via pressievoetbal de tegentreffer te scoren. Een mislukte voorzet van Jos Bouw belandde in de voeten van Dwight Eind en met veel doorzettingsvermogen verschalkte hij keeper Richardo Pouw door de benen. De honger naar goals was nauwelijks te stillen voor Veensche Boys. Echter, na verloop van tijd nam het balbezit van De Bilt toe. Pas aan het einde van de eerste 45 minuten volgden voor de ploeg van trainer Jan Jaap Kooistra weer tal van kansen. Met een beetje hulp van de tegenstander – via een handsbal – kregen de Blauwe Helden een penalty toegekend. Die werd te slap ingeschoten door Ferdi van de Pol. Ook de daarop gegeven indirecte vrije trap voor te snel inlopen bij de penalty, bood geen soelaas. Toch werd er op slag van rust gescoord. Guus Verhoef, die na zijn eerdere rode kaart vier wedstrijden moest missen, gaf goed voor en met al zijn krachten in zijn lichaam schoot Jos Bouw de bal in de touwen.
Met goed vertrouwen ging Veensche Boys de rust in, maar die droom werd ruw verstoord. Twaalf seconden na het beginsignaal wist topscoorder Tom Karst al de gelijkmaker te maken (2-2), doordat Wessel Kroon te ver voor zijn goal stond en Karst gemakkelijk de bal over Willem Olde Meule kon koppen. De tegenstoot van Veensche Boys had dodelijk kunnen zijn, maar Ferdi van de Pol lukte het niet om een vrije schietkans te benutten. Na een rush schoot hij in de handen van de keeper van De Bilt. Het waren daarna de tegenstanders die de toon zetten. Na een overtreding op Sam Eerdmans mocht Tom Karst van De Bilt aanzetten voor een verdiende 2-3 voorsprong, maar de simpel genomen strafschop werd simpel gekeerd door Wessel Kroon. Hierna was het nogmaals een aantal keren Kroon die Veensche Boys behoedde voor een achterstand. Vooral de redding bij een counter van Roland van Dijk was wonderschoon. Uiteindelijk was er aan het einde van de wedstrijd geen redden meer aan voor de doelman van Veensche Boys, want de goal viel alsnog, maar werd tot onvrede van de tegenstander afgekeurd, omdat er zou zijn geduwd door De Bilt. Ver in blessuretijd werd Patrick van Weert nog met rood van het veld gestuurd na een zware overtreding. Veensche Boys had de koppositie kunnen pakken, maar verzuimde dit te verzilveren.