LIVE-discussie + goals: Gerrard redt Liverpool, Basel kanonnenvoer in Madrid
Discussieer mee en bekijk alle goals van vanavond!

16-09-2014 22:35
1

We mogen weer: de eerste Champions League-avond van het seizoen is aangebroken. Juventus, Atlético Madrid, Liverpool, Real Madrid en Galatasaray komen allemaal in actie, met als uitschieter het duel tussen Arsenal en Borussia Dortmund. Discussieer mee en bekijk alle goals van alle wedstrijden op deze pagina!

22.35: Toch nog de zege voor Liverpool! Steven Gerrard benut de strafschop, waardoor Ludogorets met 2-1 wordt verslagen.

22.33: Juventus maakt een einde aan de aspiraties van Malmo. Tévez scoort zijn tweede en stelt de zege veilig: 2-0.

22.32: Zuur voor Anderlecht. Galatasaray maakt in de blessuretijd de gelijkmaker via Burak Yilmaz: 1-1.

22.32: Liverpool krijgt de gelijkmaker nog om de oren. Ludogorets maakt kort voor het einde de 1-1.

22.31: Het wordt nog spannend in Griekenland. Antoine Griezmann verkleint de achterstand van Atlético, met nog drie minuten te gaan.

22.25: Goal van Mario Balotelli! De Italiaanse spits scoort zijn eerste goal voor Liverpool op een belangrijk moment. 1-0 tegen Ludogorets met nog tien minuten te gaan.

22.23: Ook Karim Benzema pikt een doelpuntje mee in het Bernabéu. En wat voor een. Real Madrid - FC Basel: 5-1.

22.18: Olympiakos lijkt voor een daverende stunt te gaan zorgen. Kostas Mitroglou zet zijn ploeg op 3-1 tegen Atlético Madrid, de verliezende finalist van vorig seizoen.

22.07: AS Monaco komt op voorsprong tegen Bayer Leverkusen. João Moutinho is de maker van de 1-0.

22.02: Ook in Turijn is de eerste goal gevallen. Carlos Tévez schiet het dappere Malmo op achterstand: 1-0.

21.55: Goal voor Anderlecht. Dennis Praet zet zijn ploeg fraai op een 1-0 voorsprong tegen Galatasaray.

21.48: Eén minuut voor rust en één minuut na rust. Pierre-Emerick Aubameyang slaat toe voor Dortmund.

21.31: Op slag van rust scoort Borussia Dortmund. Ciro Immobile zet Arsenal op een 1-0 achterstand.

21.26: Mario Mandzukic doet wat terug namens Atlético Madrid. De Kroaat verkleint de achterstand op Olympiakos: 2-1.

21.25: Even met je ogen knipperen is er niet bij in Madrid. Na 38 minuten staat het 4-1, door een goal van Derlis Gonzalez.

21.24: James Rodriguez doet ook een duit in het zakje. Real Madrid op 4-0 tegen Basel.

21.21: Ibrahim Afellay, prachtig! De international zet Olympiakos op een 2-0 voorsprong tegen Atlético Madrid.

21.18: En dat is drie. Over en sluiten in Madrid door de goal van Cristiano Ronaldo.

21.15: Real Madrid verdubbelt de marge. Gareth Bale werkt de 2-0 binnen tegen Basel na een geweldige pass van Luka Modric.

21.09: Het lijkt al gespeeld in Lissabon. Axel Witsel zet Zenit op een 0-2 voorsprong tegen Benfica, dat al met tien man speelt door een rode kaart voor Artur.

21.02: Real Madrid komt op 1-0. Marek Suchy van FC Basel glijdt een voorzet van Nacho ongelukkig achter zijn eigen doelman.

21.00: De finalist van vorig jaar komt op achterstand. Arthur Masuaka schiet Olympiakos vanaf dertig meter op een 1-0 voorsprong tegen Atlético Madrid.

20.52: Hulk tekent voor de eerste Champions League-goal van het seizoen. Zenit Sint-Petersburg - Benfica: 0-1.

20.10: Ibrahim Afellay staat dinsdagavond in de Champions League aan de aftrap bij Olympiakos Piraeus. Trainer Michel van de Griekse kampioen heeft de Nederlandse aanvaller in de basis gezet voor de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid, de verliezend finalist van vorig seizoen. Afellay moet spits Kostas Mitroglou van bruikbare ballen voorzien.

In Istanbul staan bij Galatasaray tegen Anderlecht twee Nederlanders tegenover elkaar, Wesley Sneijder en Bram Nuytinck. De Bulgaarse kampioen Ludogorets, dat op Anfield tegen Liverpool speelt, treedt om 20.45 uur aan met aanvaller Virgil Misidjan in de basis.

Titelverdediger Real Madrid begint met alle sterren in de ploeg aan de thuiswedstrijd tegen FC Basel. Trainer Carlo Ancelotti heeft met Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema, Luka Modric, James Rodriguez en Toni Kroos gekozen voor een zeer opvallende opstelling. Iker Casillas staat opnieuw onder de lat, ondanks toenemende kritiek op zijn functioneren.

Bij de topontmoeting tussen Borussia Dortmund en Arsenal debuteert de Spaanse rechtsback Héctor Bellerin in de Engelse ploeg. Manager Arsène Wenger heeft verder gekozen voor een voorhoede met Alexis Sánchez en Danny Welbeck, met de creatieve middenvelders Mesut Özil, Aaron Ramsey en Jack Wilshere daar vlak achter.

Maarten Stekelenburg zit op de bank bij AS Monaco, in de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Datzelfde geldt voor Ola John bij Benfica, dat thuis speelt tegen Zenit Sint-Petersburg.