VC Sneek verliest eerste duel in kampioensreeks van Sliedrecht Sport

VC Sneek heeft woensdagavond op bezoek bij Sliedrecht Sport geen potten kunnen breken. In de eerste wedstrijd van de kampioensreeks werd het 3-0 voor de thuisploeg.

De eerste set lijkt redelijk te verlopen voor de Snekers, maar na een 12-15 voorsprong pakken ze geen punt meer en gaat de openingsset, mede door sterk serveren van Esther van Berkel, naar Sliedrecht Sport.

In set twee gaat het spel, en dus ook het scoreverloop, op en neer. Van een snelle achterstand naar een voorsprong, maar op 16-14 moet de ploeg van Paul Oosterhof toch weer in de achtervolging.

Onder aanvoering van Anlene van der Meer lukt dat, maar bij 19-21 sluipt er slordigheid in het spel. Daar profiteert de huidige landskampioen vakkundig van: het staat nog een puntje af aan de gasten, maar komt via 25-22 op 2-0. Het is de enige set waarin enigszins sprake is van spanning.

Want in de derde set wordt Sneek weggespeeld. Een vlotte 25-10 betekent een overtuigende 3-0 overwinning voor de thuisploeg uit Zuid-Holland.

Zondag is de tweede wedstrijd in Sneek. Woensdag 24 april is het opnieuw Sliedrecht-Sneek. De strijd om de nationale titel is een best-of-five, het gaat om drie gewonnen wedstrijden.

Bekijk hieronder de samenvatting en de reacties van coach Paul Oosterhof en speelster Anlene van der Meer. ( App-gebruikers klikken hier om de video's te zien )